Sponsorlu Bağlantılar

Lens

Lens

Korneaya yapışan ve göz bebeğini tamamen kaplayan ve gözlüğe alternatif olarak kullanılan lenslere kontakt lens denir. Göz rengini değiştirmek, kırma kusurlarını düzeltmek veya kornea hastalığını iyileştirmek için protez kontakt lensler tercih edilebilir. Bir çeşit protez olan kontakt lens, arka ve ön yüzeyden oluşur.

Bu yüzeylere ek olarak lens tipine göre farklı standart çap ve çerçeve uzunluğu seçenekleri mevcuttur. Lensin kornea ile temas ettiği nokta arka yüzeydir. Kornea ile temas etmeyen ön yüzey, kırma kusurlarını iyileştiren ve ışığın doğru kırılmasını sağlayan bir eğime sahiptir. Kontakt lenslerin batmaması ve rahatça takılabilmesi için ön ve arka yüzey eğimleri eşit olmalıdır. Bu anlamda arka yüzeyin yarıçapı olarak da bilinen temel eğrinin kornea ile uyumlu olması çok önemlidir.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.
Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 - 00.im