Sponsorlu Bağlantılar

Kusursuz bir kahve yapımı için tüyolar

Sabahları zengin kahve aromasını kim sevmez? Ya da akşam yemeği? Hala gecenin ortasındayken bile?

Tamam, bazılarımızın kahveye hafif bir bağımlılığı olabilir. Sorun şu ki, iyi kahve dükkanları günde 24 saat açık değil, en sevdiğiniz baristanızı bodrumdaki bir makineye bağlamanın “insanlık dışı” olduğu söylendi – bu yüzden kahve makinenizi bir kez satın aldıktan sonra yapmanız gerekir. Kahvenizin tadı yanmış süt ve çekmece gibi olur.

Günün ilk kahvesini yaptığınızda, bu ipuçları ağlamaktan iç çekmeye ve kötü kahveye para harcamaktan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Veya olası adam kaçırma suçlamalarıyla mücadele edin.

Suyun önemi

Su olmadan kahve yapamazsınız, gerçekten çaresiz olduğumuzda hepimiz bir fasulyeyi ısırsak da… değil mi? Kahve makinesinde kullanılan suyun kalitesi kahvenin kalitesini etkiler. İstenilen incelikte taze öğütülmüş yüksek kaliteli kavrulmuş kahve çekirdeklerini taze, temiz, filtrelenmiş su ile birleştirmek, aynı zamanda harika bir tada ve ağızda kalan tada sahip inanılmaz kokulu bir kahve ile sonuçlanmalıdır. Demleme işlemi aşağıdaki faktörlere bağlı olarak değişir:

 

Fasulye pişirmek için kullanılan bir öğütücü. Bira demlemek için optimum sıcaklık 91-92°C civarındadır. Çok sıcak veya kahvenize sızması çok uzun süren su, günün geri kalanında size acı bir tat ve ekşi bir ruh hali verebilir. Kahvenin içinden geçemeyecek kadar soğuk veya çok hızlı olan su, genellikle bulaşık suyuna benzeyen çok zayıf bir kahve bırakarak dışarı çekilebilir.

Sıkıştırma teknikleri

 

Geçirgenlik, filtre sepetindeki kahve telvelerinizi sıkıştırır, böylece harika bir espresso için basınçlı su kahvenin içinden eşit şekilde akabilir. Kötü kurcalama, düşük kaliteli görüntülere neden olabilir ve güne başlamak için iyi bir yol değildir. Neyse ki, doğru yapmak mauna sayesinde kolaydır.

Filtreye çekilmiş kahve ekleyin ve filtreyi düz, sabit bir yüzeye yerleştirin. Filtreyi bir elinizle tutun ve diğer elinizle kahveyi nazikçe düzeltin. Sıkın. Karıştırıcıyı kahvenin üzerine yüzeye paralel olacak şekilde yerleştirin ve eşit basınçla bastırın.

Jüri, nihai damga için başvuruda bulunup bulunmayacağınız konusunda hala kararsız. Sert bir kurcalama yeterlidir, ardından gevşek kahveyi çıkarmak için filtre sepetinin üstünü silin.

Kahve yapmanın püf noktaları

Yeni bir üniteye sahip olduğunuzda, hoş olmayan fabrika kokularından kurtulmak için grup başlığından bir litre su akıtmak ve kulp ile filtre sepetini sıkıca tutmak iyi bir fikirdir. Motor yağı kokusunu sevmiyorsanız. Yargılama yok. Ayrıca buhar borusundan bir bardak sıcak su sıkmalısınız. Makineyi ısıttıktan sonra pompayı açın ve sıcak suyun kulp takılı olmadan çıkışını izleyin. Bazı makineler, suyu aşırı ısıtan ve çok fazla buhar oluşturan kazanı aşırı ısıtma eğilimindedir. Kahve parçacıklarını yakabilir. Kahve makinenizin başına bu gelirse, güne buruk başlamamak için kahvenizi yapmadan önce biraz sıcak su akıttığınızdan emin olun. Bir fincan espresso için standart öğütülmüş kahve miktarı 30 ml su başına 7 gramdır. Kahvenizi daha güçlü (evet lütfen!) ve daha lezzetli seviyorsanız, 8 grama hatta 9 grama yükseltmeyi deneyin. Su miktarını yaklaşık 20-25 ml’ye düşürmeyi de deneyebilirsiniz. Kısa bir siyah kahve yapıyorsanız, öğütme işlemi sırasında 30 ml’den fazla su eklemeyin, çünkü kahveyi fazla çekecek ve istenmeyen ve hoş olmayan bir tada sahip olacaksınız. Daima doğrudan musluktan alınan tatlı su veya klor gibi tadı olmayan şişelenmiş su kullanın. Kahvenin tadı arka bahçenizdeki yüzme havuzu gibi olmamalı. Isıtma sırasında, makinenin kahve ile temas eden tüm parçalarının ısınması için ayarlanan kafadaki takılı kolu tutmalısınız. Bazı makinelerde yerleşik bir fincan ısıtıcısı bulunur, ancak makineden bardağa biraz sıcak su da koyabilirsiniz. Sütü köpürttükten sonra, iç kısımları soğutmak için makineden az miktarda su geçirin. Bu, daha fazla kahve yapıyorsanız önemlidir, çünkü demleme işleminden kaynaklanan ekstra ısı rengi yakacaktır.

 

Avustralya’daki şehirler, bir buhar değneğini tutabileceğinizden daha fazla kahve yapma veya barista kursu sunar. Bu nedenle, kişisel tavsiyeye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, çevrimiçi hızlı bir arama sizi yakınınızdaki bir öğretmene götürecektir. Tabii ki, zaten sevdiğiniz kahveleri yapan favori bir kafeniz varsa, başlamak için iyi bir yer olabilir.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.
Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 - 00.im