Sponsorlu Bağlantılar

Cilt Sağlığı Nedir?

Cinsel Sağlık

Cinsel sağlık, kişinin kendi özgür tercihleri doğrultusunda cinsel yaşamını özgürce, mutlu ve zarar görmeden sürdürebilmesidir. İstenmeyen gebelik, cinselliğin zorlama, şiddet ve ayrımcılık olmaksızın yaşanması durumudur. İnsanların cinsel alanı paylaşması en doğal insan hakkıdır. Cinsellik, değerler, tutumlar, davranışlar, fiziksel görünüm, inançlar, duygular, kişilikler ve insanların içinde yaşadığı toplumlar tarafından şekillenir. Doğumdan önce başlar, yaşam boyu sürer ve kültürel ve ahlaki faktörlerden etkilenir. Üreme, cinsel zevk ve zevk vermeyi içerir. Öte yandan çocuk sağlığı ile ilgili detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı bir cinsel yaşam, insanların cinsel davranışlarında karşılıklı rıza gösterdiği, hiçbir koşulda birbirini rızaya zorlamadığı, davranışlarının sorumluluğunu üstlendiği, birbirlerini hamilelik/hastalıktan koruduğu, birbirlerinin değerlerine saygı duyduğu koşullardadır denilebilir.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.
Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 - 00.im