Sponsorlu Bağlantılar

Boşanma Avukatı

Boşanma Avukatı

Yargıtay’a göre velayet, çocukların bakımı, eğitimi, eğitimi ve korunması ile temsil görevlerini kapsamaktadır. Velayet ayrıca, ebeveynlerinin velayeti altındaki çocukların kişisel ve mülkleriyle ilgili haklarını, görevlerini, yetkilerini ve yükümlülüklerini de içerir. Çekişmeli boşanma davasında çocuğun velayetinin hangi eşe verileceği çocuğun “yüksek menfaati” gözetilerek belirlenir. Velayeti olmayan eş, mahkeme tarafından belirlenen belirli sürelerde çocukla kişisel ilişki kurabilir.

Belirli bir yaşın üzerindeki çocukların velayetini kabul ederken, mahkeme çocuğu dinlemeli ve velayete ilişkin görüşünü almalıdır. Yargıtay uygulamasına göre, çocuğun bilişsel yaşı 8 yıl veya daha fazladır. Velayet davası için 8 yaş ve üzeri çocukların velayetinin görüşü alınmadan düzenlenmesi, değiştirilmesi veya ortadan kaldırılması mümkün değildir.

Boşanma avukatı, boşanma sonucunda yoksulluğa düşecek olan taraf, kusuru daha ağır olmamak kaydıyla diğer taraftan ekonomik olarak geçinme gücü oranında süresiz olarak nafaka talep edebilir. Bu nafaka “yoksulluk nafakası” olarak adlandırılır. Nafaka borçlusunun kusuru aranmaz.

Katılma nafakası, reşit olmayan çocuk lehine herhangi bir talepte bulunmaksızın velayeti kendisine verilmeyen eşe karşı mahkemece hükmedilen bir nafaka türüdür. Bu nafaka türünde eşlerin temerrüt durumu önemli değildir. Bu tür nafakanın amacı, küçük, sıhhi barınma, eğitim vb. Velayet hakkı verilmeyen eşin ekonomik kapasiteleri oranında giderlere katılmasını sağlamaktır. (Medeni Kanun m.182/2)

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.
Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 - 00.im