Dünya

Bakan Göktaş’tan mevkidaşlarına Filistin için acil iş birliği çağrısı

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gönderdiği mektupta, tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere destek olmaya davet etti.

Ailelerin, kadınların, çocukların, engellilerin ve yaşlıların refahından sorumlu Bakanlıklar ve kuruluşlar olarak, sivillerin katledilmesini durdurmak, daha fazla acı yaşanmasının önüne geçmek için birlik olunması gerektiğine vurgu yapan Bakan Göktaş, “Saldırıları kınamak ve barışçıl bir çözüm adına çaba göstermek ahlaki ve insani görevimizdir”” dedi.

Bakan Göktaş, mektubunda Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak, İsrail yönetiminin özellikle Gazze’de devam eden saldırılarına ilişkin derin kaygısını ve üzüntüsünü dile getirerek acil eyleme yönelik ihtiyacı vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Filistinlilerin kendi topraklarından göçe zorlanması kabul edilemez” sözüne de mektubunda yer veren Bakan Göktaş, Filistin-İsrail çatışmasına adil bir çözüm bulunmadan Orta Doğuda kalıcı bir barışın tesisinin mümkün olamayacağını, hiç vakit kaybetmeden uluslararası toplumun bu konuyu gündeme alması gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Göktaş, Filistin’de hamile kadınların, çocukların ve bebeklerin güvenliği ve korunmalarına ilişkin ivedilikle adım atılması gerektiğini vurguladığı mektubunda, bebekler için herhangi bir koruma imkânı bulunmadığını belirterek, ““Her gün Gazze’de 120 çocuk öldürülüyor”. Filistinlilerin kendi topraklarından göçe zorlanması kabul edilemez.“Çocuk, kadın, engelli ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetlerin sağlanabilmesi için bir acil eylem planı oluşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.
Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 - 00.im