Sponsorlu Bağlantılar

Görkem Yalçınkaya Yorumladı, Cafe Açmak İçin Ustalık Belgesi Gerekiyor mu?

Cafe açmak için ustalık belgesi gerekiyor mu sorusu da sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. Evet, cafe açmak için ustalık belgesine de ihtiyacınız olacak. Eğitim durumunuza göre ustalık belgesini almanızın birçok farklı yolu var. Ustalık belgesi almak için Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na başvurmanız gerekiyor. Bu belgeyi almadan cafe işletmesi kuramazsınız.

Cafe açabilmek için yalnızca işletme sahibinin alması gerekmez. Eğer yanınızda çalışan birinin ustalık belgesi varsa yapılan yeni düzenlemeyle birlikte bu belge de kabul ediliyor. Ustalık belgesi yerine kurs bitirme ya da diploma belgenizin de olması yeterli olmaktadır. Eğer cafe açacaksanız ve ustalık belgeniz yoksa o halde işletmede çalıştıracağınız kişilerden herhangi birinde ustalık belgesi olmasını sağlayın. Bu şekilde de ustalık belgesi kabul edilecektir. Girişimcilik teşebbüsünüzün yarım kalmaması için tüm resmi evrakları hazırlamanız yararınıza olacaktır.

Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?

İlkokul ya da ortaokul mezunuysanız en az 5 yıl sigortalı bir şekilde çalışmış olmanız gerekmektedir. Öte yandan aynı meslekte en az 11 sene sigorta primi ödenmiş olması da gerekmektedir. Meslek lisesi mezunları ise okudukları bölümle alakalı ustalık sınavına girerek de belgeyi alabilirler.

Önlisans mezunları, okumuş oldukları bölümle alakalı eğitim almışsa, ustalık belgesine gerek yok. Görkem Yalçınkaya gibi lisans mezunuysanız yalnızca diplomanız yeterli olacaktır.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.
Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 - 00.im