Loading...
2025-02
13:30
logo12 Bingölspor
-
logoMardin 1969 Spor
-
2025-02
15:00
logoBursa Yıldırım
-
logoAltay
-
2025-02
15:00
logoKaraköprü Bld.
-
logoHakkari Zap
-
2025-02
15:00
logoPolatlı 1926
-
logoÇankaya SK
-
2025-02
15:00
logoYalova FK
-
logoBursa Nilüfer FK
-
2025-02
16:00
logoSincan Bld Ankaraspor
-
logoEskişehirspor
-
2025-02
19:00
logoBucaspor 1928
-
logoİzmir Çoruhlu
-
2025-02
20:00
logoYeni Mersin İY
-
logoNiğde Bld
-
2025-02
15:30
logoKuveyt
-
logoLübnan
-
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Depremzede ailelere yönelik iş birliği

Depremzede ailelere yönelik iş birliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı binasında imzalanan protokol kapsamında deprem sonrasında oluşturulan yaşam merkezlerinde 2 yıl boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koordinasyonu ve iş birliğiyle çocukların gelişimlerini destekleyecek oyun ve sanat odaklı programlar ile ebeveynlerin psikososyal olarak iyileşmelerini destekleyecek faaliyetler gerçekleştirilecek.

Çocuk ve ailelere yönelik hizmetlerde yapılacak iş birliğinin esasları bu protokol ile düzenlenirken, deprem bölgelerinde oluşturulan yaşam alanlarında çocukla iletişimde onlara yol gösterecek konularla ilgili faaliyetlerin yetişkin eğitimcisiyle birlikte çalışılacağı oturumlar gerçekleştirilecek.

6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen illerde oluşturulan yaşam alanlarında çocukların ve ebeveynlerinin deprem sonrasındaki ihtiyaçları karşılanacağı bu protokol kapsamında çocukların ve ebeveynlerin psikososyal destek almalarını ve çocukların akranlarıyla güvenli bir ortamda iyi vakit geçirmelerini kolaylaştıracak çocuk ve aile dostu merkezlerde iş birliği faaliyetleri yürütülecek.

GEZİCİ HİZMET ARAÇLARI GÖREV ALACAK

Merkezlere bağlı olarak hizmet verecek olan gezici hizmet araçları ile erken yaş çocuk grubuna yönelik oyun etkinlikleri, gelişim faaliyetleri, psikososyal destek ve ebeveyn destek programları da protokol ile birlikte uygulanacak destekler arasında yerini alacak.

Bakanlık binasında gerçekleşen protokol imza töreninde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Fatih Pekşen ve AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt yer aldı.

Depremzede ailelere yönelik iş birliği
Yorum Yap
Giriş Yap

Haber Sahifesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Amgbahis - Risebet - Risebet - megapari Jokerbet - Canlı maç izle - Etrobet - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Kastamonu Haber - Nazlım Cafe - Kuranda Evrim - Havadis - İqos -